30 maart 2020

MEDEDELING M.B.T. COVID-19 (CORONAVIRUS)

Beste judoka’s, ouders en/of verzorgers,

Afgelopen weekend is Judo Bond Nederland met een statement naar buiten gekomen omtrent de ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19).

Binnen de sport ziet de JBN dat zowel de internationale als nationale sportwereld compleet tot stilstand is gekomen. Het ligt dan ook in de lijn der verwachtingen dat er niet snel een einde gaat komen aan deze bijzondere situatie waarin we verkeren. De komende weken is (inter)nationaal alles afgelast en voor Nederland geldt dat de sportactiviteiten in zijn geheel tot en met 6 april ‘dicht’ blijven. Het Kabinet heeft over de periode tussen 6 april en 1 juni bijeenkomsten die een vergunning nodig hebben verboden. Op dinsdag 31 maart zal het Kabinet nieuwe/het vervolg van de maatregelen melden.

Ondanks dit hebben de meeste sportbonden in Nederland besloten dat de competitie, wedstrijden en trainingen tot 1 juni worden stil gelegd. Judo Bond Nederland heeft besloten zich te voegen bij deze sportbonden, waarmee dus is besloten dat er in deze periode geen trainingen, wedstrijden en competities uitgevoerd mogen worden.

Budoschool Gennep wilt nogmaals aangegeven dat we de rust moeten bewaren en de maatregelen van het Kabinet en het RIVM in acht moeten nemen.

Aanbod van online (judo-)trainingen en uitdagingen
We vinden het heel erg jammer dat we jullie niet kunnen verwelkomen op de judomat. Dat betekent niet dat we stil hoeven te zitten.

De judobond biedt elke dinsdag- en vrijdagavond om 19:00 uur de mogelijkheid om via YouTube een judotraining te volgen die je thuis kan uitvoeren. Deze training wordt verzorgd door Mark van der Ham, dit kunnen we jullie aanraden. De trainingen zijn te volgen via de link: https://www.youtube.com/channel/UCtEV2wgqwbAhldev3Rl4XWQ.

Om ervoor te zorgen dat jullie thuis met je broertje, zusje, papa of mama enkele eenvoudige judotechnieken te blijven oefenen, is er de mogelijkheid om (zo lang als nodig) twee grote judomatten te lenen. Deze judomat heeft dan een oppervlakte van 4 vierkante meter (2x 2m bij 1m). Voor het (gratis) gebruik hiervan is een korte gebruiksovereenkomst opgesteld die ondertekend dient te worden door een volwassene bij afhaal van de judomatten. Heb je hier aanvullende vragen op? Mail ons gerust!

Ondanks deze omstandigheden is het natuurlijk ook belangrijk om in het algemeen te bewegen. In nieuwe ZappSport-afleveringen bieden bekende sporters elke werkdag workouts aan die thuis uitgevoerd kunnen worden door de kinderen. In 15 minuten laten onder anderen Nathan Rutjes (oud-voetballer) en Roy Meyer (Olympisch judoka) de kinderen flink bewegen. De workouts zijn te volgen via https://www.npostart.nl/zappsport-at-home-work…/…/AT_2142842. De eerste afleveringen zijn al geweest maar zijn altijd terug te kijken thuis via On Demand of via YouTube. Roy Meyer biedt zijn trainingen aan op de volgende dagen: Vrijdag 27 maart, dinsdag 31 maart en donderdag 2 april. Doe jij ook mee?!

Hopend jullie voldoende te hebben geïnformeerd,

Met vriendelijke sportgroet,

Team Budoschool Gennep

Recent nieuws

13 mei 2024

Houvast Judotoernooi op warme Moederdag

Afgelopen zondag 12 mei was sporthal De Weijer het decor voor het 27e Houvast Judotoernooi. Een toernooi met een mooie mix van judoka’s met een Nederlandse, Belgische, Engelse of Duitse nationaliteit....

24 april 2024

Finale dag Jeugd Judo Competitie Limburg!

Afgelopen zondag 21 april stond de finale dag van de Jeugd Judo Competitie Limburg, ook wel JJCL genoemd, op het programma. Een Limburgse competitie die opgezet is om de judoka’s...

14 april 2024

Een drukke judozondag voor de judoka’s!

Onze judovrienden van Haju Haps organiseren twee keer per jaar hun toernooi. En afgelopen zondag was de eerste editie van dit jaar. Met de judoka’s tot 12 jaar en de...