In Mierlo werd op 11 mei een internationaal Judo Toernooi gehouden.

Met een select groepje ded...">

Archief

Judoka Mart Hendriks superieur in Mierlo

Gepubliceerd op: 11 mei 2014

Judoka Mart Hendriks superieur in MierloIn Mierlo werd op 11 mei een internationaal Judo Toernooi gehouden. Met een select groepje deden daar ook leden van Budoschool Gennep mee.   Willem de Kleijne -50kg., Geert Koenen -100kg., John Raaijmakers -73kg., Rico Thijssen -60kg., Anthony Spijkers -66kg., werden weliswaar in de voorrondes uitgeschakeld maar konden terug zien op een geslaagd toernooi.   Bij de senioren had de 20 jarige Mart Hendriks een super vorm. Uitkomend in de klasse tot 90kg. was hij ongenaakbaar. In de voorrondes won van hij van Duitse en Nederlandse tegenstanders met zeer tactisch, zeer sterk en schitterend judo. In de finale moest hij het opnemen tegen een lid van het Engels judoteam.   Na een redelijk passief begin kwam voor Mart een Yuko op het bord. De Engelsman moest nu vol in de aanval. Met een schitterende o-soto-gari (beenhaak) wierp Mart zijn tegenstander vol met Ippon op de rug.  Vol trost stond hij op het ere podium als kampioen bij de senioren.