Archief

Aanstormend Genneps Judotallent stapt de mat op.

Gepubliceerd op: 30 november

Aanstormend Genneps Judotallent stapt de mat op.Op een leuk Judotoernooi in St Antonius (dorpentoernooi) zetten een aantal aanstormende judotallenten uit Gennep hun eerste stappen op de wedstrijd mat. De judoka’s werden ingedeeld in poules en konden dus een aantal wedstrijden draaien. Ook de massaal meegereisde ouders kregen een lesje in het wedstrijd judo. Hoe wordt een score aangegeven, hoe wordt een score gemaakt en hoe werkt het scorebord. Voor iedereen dus een leerzame zondag ochtend. Vele blijde gezichten gingen met een leuke versnapering weer richting huis.   Organisatie Kadokan St Antonius en leiding van Budoschool Gennep konden terug zien op een fantastische judo ochtend.

Gennepse Judo Goud en Zilver in Beek en Donk

Gepubliceerd op: 23 november

Gennepse Judo Goud en Zilver in Beek en DonkDe Gennepse judokas gingen voor het eerst naar een goed georganiseerd judotoernooi in Beek en Donk. Een goed bezet toernooi met deelnemers uit geheel Nederland. Budoschool Gennep had met 20 deelnemers ingeschreven en ze lieten zien niet voor niks te komen. Aanvallend judo was de opdracht die ze mee gekregen hadden. Dit resulteerde in vele winst partijen.   In de klasse -90kg was Mart Hendriks op deze dag onverslaanbaar en werd dus als kampioen gehuldigd bij de senioren. Nick van Wezel -66kg moest 1 verlies partij dulden. Voor hem een 2de plaats Evenals voor de jeugdige judoka Tim Brons en de broers Noud, Ben en Sam de Cort was er een 2de plaats. Een zeer mooie dag voor deze Gennepse club

Vele Gennepse Judokampioenen in Heumen

Gepubliceerd op: 16 november

Vele Gennepse Judokampioenen in HeumenDe judokas van Budoschool Gennep deden dit weekend mee aan een goed georganiseerd judo toernooi te Heumen. In verenigingsgebouw de Terp werden op 3 maten 30 poules gedraaid door diverse judoka’s uit de regio. Met wel 45 judokas lieten de Gennepse zien uit welk hout ze zijn gesneden. Met zeer aanvallend en attractief judo werden zeer veel podium plaatsen behaald. Er werden tien 3de plaatsen en dertien 2de plaatsen behaald. Maar liefst achttien Kampioenen waren er vanuit Budoschool Gennep.   In hun klasse werden er gehuldigd: Noa Franken, Maartje Berns, Lisa Lettink, Gennero Koster, Kasper Welles, Luuk Bottenberg, Leco Franken, Simon Hermans, Sander Brons, Ben de Cort, Bas Willems, Sam de Cort, Jort Gisbers, Stan Cloosterman, Isaac Kailola, Rico Thijssen, Anthony Spijkers en Mart Hendriks

Judo Goud Cecilia Ribbink

Gepubliceerd op: 02 november

Judo Goud Cecilia RibbinkOp een zeer mooie zonnige dag lieten de Gennepse judokas zien wat ze in hun mars hadden.  Een sterk veld trad aan op de Tatami in Valkenbrug, met deelnemers uit de Benelux en Duitsland. Met 13 deelnemers was de Budoschool Gennep goed vertegenwoordigd. Prijzen werden er weer gescoord.  Een derde plaats voor Rico Thijssen -60kg. en Esther Reuvers -63kg. Een tweede plaats voor Lisa Lettink -63kg en Rick Noij 90kg.   In de klasse tot 52kg. was deze zondag Cecilia Ribbink onverslaanbaar. Technisch en tactisch een zeer sterk optreden van dit Genneps judotalent. Op het eind van de dag werd ze dan ook kampioen in haar klasse!

Veel judoprijzen in Groesbeek!

Gepubliceerd op: 12 oktober

Veel judoprijzen in Groesbeek!Een gezellig druk judo toernooi te Groesbeek. Uit Gennep mochten we met 30 deelnemers mee doen. Bijna allemaal met weinig of geen wedstrijd ervaring. Er werd gestreden in poules van 4 en 5 judokas, en dit leverden vele mooie wedstrijden op. Winnen en verliezen lag ook deze dag dicht bij elkaar.   Een brok van ervaring werd opgedaan in de soms toch pittige poules. Prijzen werden er ook gehaald. Van Budoschool Gennep werd er 9 kampioen, 6 keer een 2de en 5 keer een 3d plaats. En voor wie buiten het podium viel was ook een mooie medaille. Een succes volle middag voor judokas en hun ouders.

Judo medailles in Reuver

Gepubliceerd op: 05 oktober

Judo medailles in ReuverDe Gennepse Judokas hebben weer een druk weekend gehad. Zaterdag was de kwalificatie voor het NK te Eindhoven. Nick van Wezel -66kg. en Mart Hendriks -90kg. werden op dit zwaar bezet toernooi in de voorrondes uitgeschakeld.  In Reuver was een internationaal toernooi. Ook dat had een zwaar bezet deelnemers veld. De Gennepse judokas lieten ook hier zien bij de beste mee te kunnen. Er werd gestreden in elke gewichtsklasse voor het podium.   Dit resulteerde in een aantal Gennepse medailles. 3de plaats voor Willem de Kleijne -50kg. en Rick Noij -90kg. Voor Geert Koenen een keurig 2de plaats in de klasse tot 100kg. Een mooi resultaat voor Budoschool Gennep.