Nieuws

Budoschool Gennep gaat samenwerking aan met SuperFit Gennep!

Gepubliceerd op: 18 juni

Budoschool Gennep gaat samenwerking aan met SuperFit Gennep!Koen Verheijen, trotse oprichter van SuperFit, heeft als fysiotherapeut al menig ervaring opgedaan in de sportwereld. Als fysiotherapeut bij BVO (betaald voetbal organisatie) Vitesse Arnhem, werkt Koen ook regelmatig samen met (top)atleten. Wij, als Budoschool Gennep, mogen jullie dan ook met trots vertellen dat onze budoschool de samenwerking aan gaat met deze professional. Helaas komen blessures in alle sporten voor, dus ook in het judo. Dit kan gebeuren tijdens wedstrijden, maar ook tijdens trainingen. Als lid van Budoschool Gennep kun je bij blessures direct contact opnemen met Koen. Op deze manier hoef je niet eerst naar je (eigen) huisarts. Samen met Koen ga je kijken naar je behandelplan, hij zal je dan ook behandelen wanneer dit nodig is. Samen bepalen jullie wat verder nodig is om weer blessurevrij te judoën op de tatami. Contactgegevens SuperFit Gennep Naam: Koen Verheijen Email: superfitgennep@gmail.com Telefoonnummer: +316 11 33 97 53

Vier judoka’s behalen 1ste dan judo

Gepubliceerd op: 15 juni

Vier judoka’s behalen 1ste dan judoZaterdag 15 juni stond een drukke judodag op het programma. In Ede vonden de danexamens plaats, waar ook vijf judoka’s van Budoschool Gennep voor waren uitgenodigd. Goed voorbereid werden de vijf judoka’s ontvangen door de examenjury. Nick van Wezel liet in een lang examen zien waar hij de afgelopen tijd aan gewerkt had. De jury had feedbackpunten, wat in hield dat Nick zich maar voorbereiden voor zijn herkansing. Trainers en judoka zullen hard werken om deze derde dan toe te voegen aan het CV van Nick. Voor Marco van Doorn en Sharon Heiligers begon de dag vroeg. Beide judoka’s, die het examen met elkaar uitvoerde, werden ondervraagd door de jury om verschillende technieken te demonstreren. Op elke vraag werd een antwoord gegeven, wat resulteerde een positief bericht voor beide judoka’s. Senna Kosak en Rico Thijssen, beiden een herkansing, lieten zien dat zij zich goed voorbereidt hadden. De feedbackpunten van hun eerste examen, werden om gezet in een flitsend examen. Jury was overtuigd en gaven Senna en Rico na een kort examen het bevrijdende nieuws. Alle vier de judoka’s mochten zich op stellen, om op een speciale manier hun 1ste dan te ontvangen uit handen van de examencommissie.

Marco van Doorn geslaagd voor Scheidsrechter 3B

Gepubliceerd op: 01 juni

 Marco van Doorn geslaagd voor Scheidsrechter 3B

Stan van Rossum en Ben de Cort kampioen in Ede (GLD)

Gepubliceerd op: 01 juni

Stan van Rossum en Ben de Cort kampioen in Ede (GLD)Voor de judotalenten van Budoschol Gennep stond het laatste toernooi van dit seizoen alweer op de planning. Een toernooi waar de voorrondes uit kleine poules bestond, streden de judoka’s voor een plek in de finalerondes. In een afvalsysteem moesten de winnaars van de verschillende poules tegen elkaar strijden voor die felbegeerde medailles. De Gennepse judoka’s lieten zien dat dit internationale toernooi een mooi toernooi was om dit sterke en prachtige seizoen af te sluiten. Stan van Rossum liet zien dat hij dit seizoen hard gewerkt had tijdens de trainingen. Lerende van foutjes uit vorige toernooien, streed Stan zich naar de finale waar hij doormiddel van slim judo een gouden medaille in ontvangst mocht nemen. Voor Fien Klabbers, Puck Vervoort en Jasper Welles strandde helaas het toernooi in de poulefase, waar zij alle drie hard geknokt hebben voor elk punt. Noud de Cort won al zijn wedstrijden in de poule, waarna hij in de kruisfinale helaas zijn meerdere moest erkennen. Na zware en lange wedstrijden werd hij verdienstelijk 3de. Ben de Cort, ingedeeld in een sterke poule, moest hard werken om zich te plaatsen. Uiteindelijk plaatste hij zich voor de kruisfinale, waar hij snel afrekende met zijn tegenstanders. Een gouden medaille wordt andermaal toegevoegd aan de prijzenkast. Een mooie seizoen afsluiting voor de judoka’s. Op naar volgend seizoen!

Limburgs Kampioenschap Teams

Gepubliceerd op: 26 mei

Limburgs Kampioenschap Teams In Roermond namen we met 5 combinatie teams Budoschool Gennep/Judo Ryu Maasduinen deel aan het LK teams. Het meidenteam heeft hard geknokt tegen Helden, Maastricht en Hercules. Er werd ondanks verschillende individuele overwinningen niet gewonnen. Jongensteam 2 wist te winnen van Budo Oud Geleen, de spannende wedstrijden tegen Budokai/Reuver, Helden, Hercules en Jongensteam 1 werden verloren. Jongensteam 1 heeft gewonnen van jongensteam 2 en Budo Oud Geleen, de wedstrijden tegen Budokai/Reuver, Helden en Hercules werden alledrie helaas met 3-2 verloren. Herenteam 2 heeft ondanks verschillende individuele overwinningen vandaag niet gewonnen, tegen Hercules 2 kwamen ze erg dichtbij. De partijen tegen Hercules 1 en Herenteam 1 werden verloren. Herenteam 1 heeft de wedstrijd tegen Hercules 1 nipt verloren. De wedstrijden tegen Hercules 2 en herenteam 2 werden overtuigend gewonnen. Met als resultaat een mooie 2e plaats. Het herenteam zal op 15 juni deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Teams!

Judoteams op dreef tijdens finaledag JJCL

Gepubliceerd op: 19 mei

Judoteams op dreef tijdens finaledag JJCLBudoschool Gennep heeft dit seizoen weer deelgenomen aan een jaarlijks terugkomende competitie, namelijk de Jeugd Judo Competitie Limburg te Belfeld. Al 41 jaar nemen verschillende judoverenigingen uit Limburg deel aan deze judocompetitie. Zeer gemotiveerde judoka’s, coaches en supporters werden al vroeg verwacht in de sporthal om de laatste dag te strijden voor het eremetaal. Een meisjesteam, gecombineerd met Judo Ryu Maasduinen, waren de laatste speelronde ingedeeld in de hoogste poule van de competitie. Na hard werken en goed judo behaalde de meisjes een terechte vierde plek. Door de vele jongens in de klasse tot 12 jaar, werd er dit jaar mee gedaan met twee teams. Jongensteam 2, ingedeeld in poule 3, hadden een zware zondag. In een zware poule met zware tegenstanders, waar in alle wedstrijden voor 200% gestreden werd, werden deze jongens vijfde. Jongensteam 1, ingedeeld in poule 2, waren op dreef. Bijna al hun wedstrijden werden winnend afgesloten, echter moesten hun meerdere erkennen aan één team. Dit leverde een mooie en verdiende 2e plaats op. Onze heren (tot 15 jaar) streden het hele seizoen al in de hoogste poule in deze klasse. Na winstpartijen en verliespartijen werden de heren terecht 3de in deze zware klasse. Een mooi seizoen waarin verlies en winst gepaard gingen, waar veel geleerd is door de judoka’s en waar vele individuele zich beter hebben ontwikkeld. Budoschool Gennep (& Judo Ryu Maasduinen) kunnen terugkijken op een mooie seizoen. JJCL, tot na de zomer.