Nieuws

Weekend vol judo met drie Kwalificaties

Gepubliceerd op: 18 maart

   Weekend vol judo met drie KwalificatiesZondag 17 maart werd er door de judotalenten van Budoschool Gennep gestreden op twee fronten. In het Limburgse Roermond vonden de Districtskampioenschappen tot 15 jaar plaats terwijl in het Gelderse Beuningen deel werd genomen aan een zwaar judotoernooi. Vier deelnemers probeerde zich via het de districtswedstrijden te plaatsen voor het NK, dat wederom weer plaats vindt in Leek. Voor Jasper Welles (-38kg) was het de eerste keer dat hij deel nam aan het districtskampioenschappen tot 15 jaar. Na zijn eerste winstpartijen, werden twee zware partijen nipt verloren in de goldenscore. Bas Willems (-60kg) werd ingedeeld in een poule waar gestreden werd voor de medailles. Nadat er extra wedstrijden aan te pas moesten komen, werd Bas keurig 3e. In de klasse tot 46 jaar moest Ben de Cort gelijk tegen zijn directe concurrent. In een spannende wedstrijd, waar ook goldenscore van toepassing was, werd deze zware partij verloren. Middels de herkansing wist Ben als zijn wedstrijden te winnen waardoor hij uiteindelijk met een 3e plaats naar huis mocht. Broer(tje) Noud de Cort (-42kg) wist in zijn vele voorrondes als zijn wedstrijden te winnen, waardoor hij zich mocht op maken voor de finale. Tegen Lars Jansen (Judo Ruy Maasduinen, werd Noud met een prachtige Uchi-mata helaas op zijn rug geworpen. Toch ontving Noud met trots zijn 2e prijs waardoor Bas, Ben en Noud zich mogen gaan meten met de beste judoka’s uit Nederland tot 15 jaar. Op dezelfde zondag werd door judotalenten uit Gennep deelgenomen aan het Groot Judotoernooi te Beuningen. In dit altijd zware judotoernooi lieten de Gennepse judoka’s zien, dat het harde werken de afgelopen weken zijn vruchten begint af te werpen. In gedeeld in verschillende leeftijd- en gewichtscategorieën streden de judoka’s voor elk punt. Helaas werd Jesse Dubbers (-30 kg) voortijdig uitgeschakeld na een fanatiek en enthousiast begin. Voor Puck Vervoort (-63 kg), Gennaro Koster (-34kg), Teus Kamps (-30 kg) en Sam de Cort (-55 kg) bleek de tegenstand nog iets te groot te zijn. Puck en Sam, ingedeeld in de leeftijdscategorie tot 18 jaar, wonnen allebei de judoka’s weliswaar één partij, maar moesten hun meerdere erkennen in de opeenvolgende twee partijen. Ditzelfde gold ook voor Teus en Gennaro, ingedeeld in de leeftijdscategorie tot 12 jaar, werd na hun winstpartij helaas tweemaal verloren. Emma van de Crommert (-36kg), Ryan Verhoeven (-38kg) en Bram Opland (-34kg) leken goed op dreef te zijn in de leeftijdscategorie tot 12 jaar . Na één verliespartij werden via de herkansingen meerdere wedstrijden gewonnen. Helaas werd na al het harde werk voor de tweede maal verloren, waardoor ook hun toernooi eindigden. Driemaal een 9e plek en vijfmaal een 7e plek waren de resultaten van de altijd hardwerkende judotalenten van Budoschool Gennep.

Leerzaam Nederlands Kampioenschap

Gepubliceerd op: 11 maart

Leerzaam Nederlands KampioenschapZaterdag 9 maart 2019 mochten twee judoka’s van Budoschool Gennep zich melden bij de beste van Nederland om te strijden om de titel tot 18 jaar. Via plaatsing op het districtskampioenschap in Roermond namen Puck Vervoort (-63kg) en Ben de Cort (-46kg) deel aan dit prestigieuze toernooi. Zenuwachtig maar vastberaden werd de strijd aangegaan met de dames in haar klasse. Puck gaf alles wat ze had, maar moest helaas in twee partijen haar meerdere erkennen in haar tegenstanders. Voor Ben was het middagprogramma zijn beurt. De eerste twee wedstrijden werden winnend afgesloten met ippon en wazari. Helaas voor Ben hebben deze wedstrijden veel energie gekost, waardoor hij de twee opvolgende wedstrijden verloor. Beide judoka’s kunnen terug kijken op een leerzaam toernooi, waar nieuwe ervaringen mee genomen worden naar het volgende toernooi.

Gennepse judoka’s zetten zich weer in voor Jantje Beton!

Gepubliceerd op: 10 maart

Gennepse judoka’s zetten zich weer in voor Jantje Beton! Dit jaar hebben judoka’s zich weer ingezet om te collecteren voor Jantje Beton. Deze organisatie zet zich in om elk kind te laten spelen, want het blijkt dat slechts één op de vijf kinderen niet of nauwelijks buiten speelt. Samen met Budoschool Gennep zijn de huizen in de gemeente Gennep langs gegaan om een kleine bijdrage te vragen om dit goede doel te steunen. We zijn dan ook trots dat we hier een steentje aan kunnen bijdrage!

Bijzondere prijs Ben de Cort

Gepubliceerd op: 23 februari

Bijzondere prijs Ben de CortCoach Gert-Jan Hendriks, judotalent Ben de Cort en zijn familie reisde op zaterdag 23 februari af naar Spaubeek, gelegen bij Maastricht. Op uitnodiging van judodistrict Limburg werden verschillende judoka’s uit het district in het zonnetje gezet. Ben werd, samen met Caithlyn Slangen, gehuldigd voor zijn gouden medaille die hij tijdens het Nederlands Kampioenschap 2018 behaalde. Samen met verschillende talenten uit het district, kreeg Ben een mooi beeldje overhandigd uit de handen van de voorzitter van district Limburg.

Twee judoka’s naar NK tot 18 jaar in Den Haag

Gepubliceerd op: 17 februari

 Twee judoka’s naar NK tot 18 jaar in Den HaagAfgelopen zondag was het weer zover, het Limburgs kampioenschap tot 18 jaar in Roermond. Dit district kampioenschap gold weer als kwalificatiemoment voor het Nederlands kampioenschap dat dit jaar in Den Haag zal gaan plaatsvinden. Zes toptalenten uit de Gennepse judoschool gingen de uitdaging aan om een startbewijs voor het NK te bemachtigen. Sam de Cort (-55kg), Bas Willems (-66kg), Remco Duursma (-73kg) en Marco van Doorn (-73kg) werden in zware wedstrijden vroegtijdig uitgeschakeld. Toch mogen deze judoka’s terugkijken op een leerzaam toernooi, wat mogelijkheden geeft op aankomende toernooien. Ben de Cort (-42kg) en Puck Vervoort (-63kg) werden in relatief kleine poules 2e en 3e waardoor zij zich op 9 maart mogen melden in Den Haag. Hier zullen zij strijden met de beste judoka’s uit Nederland voor het eremetaal.

Up en downs tijdens derde ronde JJCL

Gepubliceerd op: 09 februari

Up en downs tijdens derde ronde JJCLDe Gennepse talenten van Budoschool Gennep zijn dit seizoen weer volop bezig met Jeugd Judo Competitie Limburg. Zaterdag 9 februari was de derde ronde van deze mooie en leerzame competitie. De derde speelronde stond in het teken van grote verschillen. Jongensteam 1, gepromoveerd naar de hoogste klasse, bleek helaas geen weerstand te kunnen bieden tegen de sterkste teams tot 12 jaar van Limburg. Het meisjesteam, gecombineerd met Judo Ryu Maasduinen, wisten vier wedstrijden te winnen en maar één wedstrijd te verliezen van Stella Duce uit Venlo. Officiële uitslag moet uitwijzen of de meisjes promoveren naar de hoogste klasse. Jongensteam 2, bestaande uit nieuwe talenten uit de Budoschool deden veel ervaring op in de vierde klasse. Verschillende wedstrijden werden gewonnen, maar vooral werd geleerd van de verloren wedstrijden. De heren (tot 15 jaar) waren niet te stuiten deze zaterdagavond. Alle wedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen. Promotie naar de hoogste klasse is een feit, waar ze zich mogen meten met de beste heren tot 15 jaar uit Limburg. De jeugdige judoka’s hebben nu al zin in de vierde speelronde in Belfeld.