Nieuws archief

ga naar actueel nieuws

3e Dan Judo voor Mart Hendriks

3e Dan Judo voor Mart Hendriks
gepubliceerd op: 03-06-2014

Het bondscentrum van de Judobond Nederland was 2 juni het decor voor het nationaal examen voor dangraad houders.

Zenuwachtig maar zeer goed voorbereid nam de 20 jarige CIOS student Mart Hendriks uit Heijen deel aan dit examen. Op dit examen voor zijn Derde Dan Graad (zwarte band), moest hij allerlei judo technieken laten zien.

 

Worpen, houdgrepen, armklemmen en verwurgingen passeerden de revue. Ook het traditionele deel van het judo, de kata’s kwamen aan bod. In een mooi tempo liet hij zien wat hij samen met zijn

judo partner voorbereid had. Na een kort overleg van de examencommissie kreeg Mart te horen dat hij geslaagd was. Vanaf nu is deze judoka van Budoschool Gennep 3e Dan Judo!

 

 

Lees meer»

Judoka Mart Hendriks superieur in Mierlo

Judoka Mart Hendriks superieur in Mierlo
gepubliceerd op: 11-05-2014

In Mierlo werd op 11 mei een internationaal Judo Toernooi gehouden.

Met een select groepje deden daar ook leden van Budoschool Gennep mee.

 

Willem de Kleijne -50kg., Geert Koenen -100kg., John Raaijmakers -73kg., Rico Thijssen -60kg., Anthony Spijkers -66kg., werden weliswaar in de voorrondes uitgeschakeld maar konden terug zien op een geslaagd toernooi.

 

Bij de senioren had de 20 jarige Mart Hendriks een super vorm. Uitkomend in de klasse tot 90kg. was hij ongenaakbaar. In de voorrondes won van hij van Duitse en Nederlandse tegenstanders met zeer tactisch, zeer sterk en schitterend judo. In de finale moest hij het opnemen tegen een lid van het Engels judoteam.

 

Na een redelijk passief begin kwam voor Mart een Yuko op het bord. De Engelsman moest nu vol in de aanval. Met een schitterende o-soto-gari (beenhaak) wierp Mart zijn tegenstander vol met Ippon

op de rug.  Vol trost stond hij op het ere podium als kampioen bij de senioren.

 

 

Lees meer»

Henk van Est Judo Bondridder met gouden ere teken

Henk van Est Judo Bondridder met gouden ere teken
gepubliceerd op: 09-03-2014

Op het NK tot 15 jaar te Eindhoven werd nationaal scheidsrechter Henk van Est in het zonnetje gezet.

Voor 30 jaar geleverde prestaties werd hij geëerd door de Judobond Nederland met het Bondsridderschap met Gouden Ereteken.

 

Een terechte waardering voor zijn zeer mooie scheidsrechters loopbaan. Henk van Est, die nog elke week traint bij de Budoschool Gennep, heeft aangegeven te gaan stoppen op nationaal niveau.

 

Op regionaal niveau kunnen we nog wel genieten van zijn grote kennis en enthousiasme in de judo sport.  Hij blijft jonge scheidsrechters begeleiden en daar waar nodig is te ondersteunen.  Ook jeugdige Gennepse judoka’s maken vaak gebruik van zijn uitgebreide kennis van de judosport en gaan vol trots met hun icoon op de foto. 

 

 

Lees meer»

Toernooi Valkenburg

Toernooi Valkenburg
gepubliceerd op: 03-11-2013

De judoka’s van Budoschool Gennep hebben een enerverend wekend achter de rug.

 

Zaterdag afgereisd naar het mooie Valkenburg te genieten, trainen, team building en natuurlijk zo goed mogelijk te presteren. Na een nacht in het mooie kasteel Valkenburg, werd uitzonderlijk gepresteerd.

 

Allemaal ingedeeld aan de hand van leeftijd en gewicht werd met 23 deelnemers, 13 podium plaatsen gehaald.

 

Kampioen in hun klassen: Paulien Holthuijsen, Sterre Schoenmakers, Jules van Daal, Jort Gisbers, Jonas van Daal en Edo Wein. 2de plaatsen voor Lisa Lettink, Esther Reuvers, Roxy van Lier, Joost van Rens, Mick Linders en Rick Noij. 3de plaats voor Kevin Spijkers.

 

Een zeer mooi judo wekend voor de Gennepse judoka’s

 

Lees meer»

Judoleraren Joost en Bart geslaagd

Judoleraren Joost en Bart geslaagd
gepubliceerd op: 06-04-2013

In Mierlo werd zaterdag 6 april het examen door de Judobond Nederland afgenomen voor Judoleraar.

 

Joost van Rens en Bart Simons waren ook van de partij. Maanden voorbereiding: trainingen uitwerking, observeren, technieken uitwerken en veel oefenlessen geven gingen hieraan vooraf.

Op dit examens moesten ze een judo lesgeven aan 12 jeugdige judoka’s van Budoschool Gennep.

 

Dit werd beoordeeld door de examen commissie. In spanning werd door de jeugd, Sharon, Paulien, Maartje, Edo, Kasper, Jonas, Stan, Frans, Kevin, Rick, Willem, Rico en de assistenten Esther en Mart, afgewacht op de uitslag. Zeer blij waren ze allemaal met de positieve uitslag.

 

Joost en Bart hadden hun examen zeer goed afgelegd en kregen van de examen commissie de diploma’s die bij deze titel horen.

Lees meer»